Industri- Teknik Bengt Fridh Aktiebolag förvärvas av INIVI AB

ITBF

Industri- Teknik Bengt Fridh förvärvas av INIVI

Weibull M&A var säljarens rådgivare när INIVI AB förvärvade Industri- Teknik Bengt Fridh Aktiebolag den 2 maj 2023.

Industri- Teknik Bengt Fridh Aktiebolag (ITBF) är ett nischat och marknadsledande tillverkningsbolag som utvecklar, konstruerar och levererar system för bland annat projekt inom direkt och indirekt processvärme, förvärmning, olika typer av processgas- och vätskerening samt brännarsystem. Bolaget har en lång erfarenhet och hög teknisk kompetens av att lösa många energi- och processtekniska problem på ett innovativt sätt. ITBF grundades 1969 och majoriteten av försäljningen går på export genom internationella partners. Bolaget som omsätter drygt 60 miljoner kronor är baserat i Arlöv och har 23 anställda.

Citat från VD och ägare Per-Olof Fridh: ’’Vi från ITBFs sida är mycket glada att inleda detta samarbete med INIVI och ser med spänning fram i mot att bygga framtiden ihop. Vi är övertygade om att vi med detta skapar bästa möjlighet för vårt företag att fortsätta en än stabilare framtid samtidigt som vi över tid avsevärt kommer kunna öka vår tillväxttakt’’.

Citat från Johan Dyberg, VD INIVI AB: ” Vi är mycket stolta över att ITBF har valt att bli en del av INIVI då vi är övertygade om att vi tillsammans har en spännande utvecklingsresa framför oss. ITBF har under lång tid byggt upp precis den nischkunskap, stolthet och välrenommerade position vi söker vilket borgar för en fortsatt solid tillväxt som vi aktivt och engagerat ser fram emot att stötta”.

Inivi förvärvar bolag med egna varumärken, produkter eller lösningar där de ser en tillväxtpotential. Bolagen har ofta ett starkt och självgående team som INIVI stöttar och genom modernt ledarskap hjälper till att långsiktigt utveckla. Investeringsfokuset ligger på små samt medelstora bolag och som ägare har INIVI igen tidsbegränsning på sina investeringar.

Tobias Lundin Komp

Kontaktperson

Tobias Lundin

Managing Partner

+46 (0)76-12 60 304 tobias.lundin@weibull.se