KVE Kvartselektronik förvärvas av Bolagsgruppen Lotorp

KVE.Case

KVE Kvartselektronik förvärvas av Bolagsgruppen Lotorp

Bolagsgruppen Lotorp förvärvar samtliga aktier i KVE Kvartselektronik, Nordens ledande leverantör av kvartskomponenter till elektronikindustrin.

KVE är ett av de äldsta leverantörsföretagen till elektronikindustrin i Norden och grundades redan under 1950-talet. Med KVEs unika kombination av bred kompetens och ett välutvecklat samarbete med ledande utländska leverantörer kan företaget erbjuda sina kunder ett komplett produktsortiment inom kvartskomponenter. KVE verkar genom eget dotterbolag i Finland som, efter Sverige, är Nordens andra stora marknad inom elektronikindustrin. KVE har försäljning även till kunder utanför Norden.

Bolagsgruppen Lotorp är en industri- och handelsgrupp som förvärvar, förvaltar och långsiktigt vidareutvecklar medelstora företag. Måns Nermark, KVEs nya styrelseordförande kommenterar affären: ”-Vi är väldigt glada att Bolagsgruppen Lotorp har givits tillfälle att förvärva ett mycket välskött och framgångsrikt företag i en spännande bransch.”

”-Ägandet av KVE har funnits inom familjen i snart 25 år och vi är mycket glada över att få lämna vidare stafettpinnen till en långsiktig och stabil partner. Jag ser fram emot att få följa KVEs utveckling i framtiden med Lotorp som ny ägare” kommenterar Anders Ericson, tidigare VD och, tillsammans med sin brorsdotter Kristina Wanre, ägare av KVE Kvartselektronik.

”-Jag ser fram emot att fortsätta att leda och utveckla KVE och vi är mycket nöjda med att få en ny långsiktig och stabil partner som ägare. KVEs dagliga verksamhet påverkas inte av ägarförändringen utan löper på precis som tidigare” kommenterar Per Svensson, VD på KVE.

Weibull M&A var säljarnas rådgivare i transaktionen.

Ola Weibull Komp

Kontaktperson

Ola Weibull

Partner

+46 (0)76-12 60 307 ola.weibull@weibull.se