Sigma Connectivity förvärvar Lundinova AB

Sigma Lundinova

Sigma Connectivity förvärvar Lundinova AB

Weibull M&A agerade rådgivare till säljarna när Sigma Connectivity förvärvade Lundinova, ett Lundabaserat produktutvecklingsföretag inom elektronik, mjukvara och systemdesign. Detta förvärv kommer att stödja den växande efterfrågan på kostnadseffektiva, mindre projekt på främst den svenska marknaden. Lundinova har omfattande erfarenhet att arbeta i mindre projekt med högkvalificerade och flexibla ingenjörer.

Björn Lundqvist, VD för Sigma Connectivity: ”Lundinova är ett konsultföretag med gott rykte, kompetent personal och goda kundrelationer. Vi fortsätter att driva Lundinova som ett självständigt dotterbolag till Sigma Connectivity under namnet Sigma Lundinova AB.”

Marcus Weibull, VD för Lundinova: ”Sigma Connectivitys utveckling har varit imponerande och vi känner stor samhörighet med dem på många plan. Vi arbetar båda med avancerad produktutveckling där de har ett flertal världsledande tech-företag som kunder och vi många viktiga svenska kunder. Sigma Connectivitys större projekt, omfattande tekniska labb och specialistkunnande stärker oss och vårt erbjudande inom den växande marknaden för sakernas internet.”

Sigma Connectivity
Sigma Connectivity, en del av Sigma-koncernen, är ett designhus och konsultföretag i ett och har sedan förvärvet från Sony Mobile 2013 ökat antalet aktiva ingenjörer från 180 till över 500.

Lundinova AB – med nya namnet Sigma Lundinova AB
Sigma Lundinova AB är baserat i Lund och har idag ca 30 anställda. De erbjuder expertkompetens inom elektronik, mjukvara, projektledning och produktion. Deras konstruktioner finns i framgångsrika produkter inom bla med-tech, elfordon, IoT, clean-tech, industri och mobiltelefoni.