Moreco Group AB förvärvas av Stena Recycling AB

Moreco

Moreco Group AB förvärvas av Stena Recycling AB

Weibull M&A var säljarnas rådgivare när Stena Recycling AB förvärvade samtliga aktier i Moreco Group AB. Moreco Group AB är ledande på återtag av servrar och lagringsutrustning. Stena Recycling utökar därmed sin kompetens inom återbruk av IT-infrastruktur för datacenters.

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag med 1 600 medarbetare och 90 anläggningar runt om i Sverige. Företaget är en helhetspartner som utvecklar cirkulära återvinningslösningar för alla typer av verksamheter och ett viktigt fokusområde för framtiden är återbruk av IT-utrustning. Stena Recycling bedriver sedan tidigare en verksamhet inom återbruk där laptops, mobiltelefoner och elektroniska komponenter, efter radering och kvalitetssäkring, får ett andra liv.

’’Förvärvet innebär att vi utökar och stärker vårt erbjudande till våra kunder med fler hållbara och resurseffektiva cirkulära lösningar. Återbruk av servrar är ett intressant men komplext område. Därför är vi nöjda över att ha förvärvat Moreco Group som är certifierade, ledande och erkänt duktiga inom sitt område’’, säger Fredrik Pettersson, VD Stena Recycling Sverige.

Moreco Group AB som grundas 2006 är ett ledande företag på återtag och cirkulära tjänster för servrar, lagrings- och nätverksutrustning. Företaget är ett känt namn hos många datacenters och serverhallar i Sverige och i övriga Norden. Moreco Group AB är ett av få företag som är certifierad guldpartner till det globala säkerhetsföretaget Blancco som tillhandahåller den erkända raderingslösningen som används.

’’Vi är riktigt glada och stolta över att få Stena Recycling som ägare och att vi tillsammans kan fortsätta växa och utveckla våra förutsättningar som ledande inom återbruk av IT-infrastruktur för datacenters’’, säger Andreas Backlund, VD Moreco Group AB.

Ola Weibull Komp

Kontaktperson

Ola Weibull

Partner

+46 (0)76-12 60 307 ola.weibull@weibull.se