Peter Andersson AB "Andersson System" förvärvas av Addtech AB

Andersson

Andersson System förvärvas av Addtech

Den 9:e mars tecknade Addtech Energy avtal om att förvärva samtliga aktier i Peter Andersson AB (”Andersson System”).

Peter Andersson AB är ett familjeföretag som grundades 1952 av Tage Andersson, då med tillverkning av stickproppar och förgreningsproppar.  Sedan 1985 ägs bolaget av Peter Andersson och drivs under marknadsnamnet Andersson System. Idén är att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt ordna teknik och tillbehör som behövs till en arbetsplats, ett konferensbord eller i ett kök.

Andersson System levererar såväl handelsprodukter som egenutvecklade produkter inom eltillbehör för kontors- och köksmiljö till den svenska och norska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare inom handeln för kontorsmöbler, kontorsinredning, AV-utrustning, datatillbehör och köksinredning. Bolaget har nio anställda och har en årsomsättning på cirka 30 MSEK.

Addtech Energy är ett affärsområde inom Addtech-koncernen som marknadsför och säljer produkter för transmission och distribution av el samt produkter inom elsäkerhet, installation och förbindningsteknik. Andersson System är ett mycket bra komplement till den verksamhet som bedrivs i affärsenheten Energy Products inom området för energieffektiva elinstallationsprodukter till installations- och industrikunder.

Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknaden för högteknologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 2 900 anställda i ungefär 130 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter cirka 11 miljarder SEK. Addtech-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Den 2 april tillträdde Addtech som ny ägare. Peter Andersson kommer fortsatt att vara verksam i Andersson System. Weibull M&A var säljarnas rådgivare i transaktionen.

OSKAR TASSO KOMP

Kontaktperson

Oskar Tasso

Partner

+46 (0)70-69 60 900 oskar.tasso@weibull.se