Indutrade AB förvärvar nischat teknikhandelsbolag med produkter inom två affärsområden

PMH Förvärvas Av Indutrade

PMH International AB förvärvas av Indutrade AB

Weibull M&A var säljarens rådgivare när Indutrade AB förvärvade 100% av aktierna i PMH International AB. 

PMH International AB är ett nischat teknikhandelsbolag som erbjuder produkter inom två olika affärsområden; Lyft- och Materialhantering samt Industri- och Lagerhallar. PMH International AB grundades 1974 och har sin kundbas inom svensk industri. Bolaget som omsätter ca 140 miljoner kronor är baserat i Ystad och har 26 anställda.

PMH International AB erbjuder ett totalkoncept inom lyftlösningar där konstruktion, montage och service ingår och har ett mångårigt samarbete med ledande internationella tillverkare av lyftutrustning. Bolaget erbjuder ett brett och djupt sortiment inom området för Lyft- och Materialhantering som inkluderar bland annat svängkranar, manuella lyftblock, elektriska kättingtelfrar, luftdrivna telfrar, vakuumlyftar, profilskenor och traverser.

Inom området för Industri- och Lagerhallar erbjuder PMH International AB kundanpassade hallar under varumärket PMH-Hallen. Hallarna kan erhållas i valfri dimension med tillval som till exempel isolering och avfuktning. PMH International AB har egen konstruktionsavdelning där utveckling, beräkning och ritningsframtagning sker. Under årens lopp har mer än 4 000 hallar levererats.

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som utvecklar och förvärvar bolag som kännetecknas av högt teknikkunnande och förmågan att bygga långvariga, nära relationer med kunder och leverantörer. I dag har Indutrade ca 200 dotterbolag som tillsammans omsätter ca 22 miljarder kronor i mer än 30 länder och sex världsdelar.

Tobias Lundin Komp

Kontaktperson

Tobias Lundin

Managing Partner

+46 (0)76-12 60 304 tobias.lundin@weibull.se