Road Marking Equipment of Sweden AB förvärvas av DISAB Group

Rme

Road Marking Equipment of Sweden AB förvärvas av DISAB Group

Den 5 juli blev det klart att DISAB Vacuum Technology AB (DISAB Group) förvärvar samtliga aktier i Road Marking Equipment of Sweden AB (RME). Förvärvet är en del av tillväxtstrategin för DISAB Group, som bl.a. innefattar DISAB Vacuum Technology, DISAB Tella, Rolba, DISAB Rental, Hyrtab I Halmstad, HYR IN i Ängelholm samt ett flertal utländska dotterbolag.

Road Marking Equipment of Sweden AB är ett Malmö-baserat bolag som tillverkar lastbilspåbyggda maskiner och utrustningar för vägmarkeringar och företaget är en av de ledande aktörerna på den Nordeuropeiska marknaden.

DISAB Groups fokus är och kommer fortsatt att vara att skapa tillväxt genom att bemöta kundens dagliga behov i form av förstklassig service och flexibilitet, sortiment, teknik och kvalitet. Förvärvet av RME kompletterar och förstärker varumärkesportföljen ytterligare gällande internationell expansion.

DISAB Group etablerades 1976 och är marknadsledande inom tillverkning och uthyrning av industritillämpningar med vakuumteknik. Sedan 2016 har DISAB Group diversifierat sina tjänster genom etablering av DISAB Rental, samt förvärven av Hyrtab, HYR IN och Rolba Svenska. Koncernen kommer 2021 sammanlagt ha 300 anställda med en omsättning på 700 MSEK.

”-Förvärvet av RME är DISAB Groups fortsatta steg vad gäller marknadsexpansion och byggande av teknisk spetskompetens. RME är ett mycket välskött bolag som under de senaste tio åren visat en exemplarisk förmåga att skapa tillväxt genom produktinnovation. Vår gemensamma ambition är att fortsatt utveckla RME och DISAB Group, både på hemmaplan i Norden, samt i övriga världen genom våra befintliga dotterbolag och nätverk av agenter. Jag ser mycket fram emot att fortsätta expandera DISAB Vacuum Technology med RME som systerbolag, tillsammans skapa ytterligare mervärde för befintliga och nya kunder, samt utveckla våra organisationer”, säger Mats Lindskog, VD och koncernchef för DISAB Group.

”-DISABs ägare och de medarbetare som jag träffat i denna process delar min syn på framåtsatsningar, vårt intresse för maskinteknik och specialfordon, ser värdet av långsiktiga kund- och leverantörsrelationer samt värdesätter ynnesten att få jobba med kunniga och teknikintresserade medarbetare. Dessutom är det mycket positivt för RME att få en ägare i dess geografiska närhet, vilket underlättar i stöttandet av bolaget framåt”, säger Jörgen Svensson, VD och tidigare delägare av RME.

”-Det har hänt mycket i vägmarkeringsbranschen under alla år jag varit aktiv, men framför allt har vi en spännande framtid där det händer mycket inom maskinteknik, digitalisering och elektrifiering. Jag kommer att kvarstå tillsvidare i nuvarande omfattning som VD i bolaget samt i styrelsen och kommer göra allt jag kan för att ägarbytet ska bli en positiv injektion för RME, dess anställda, kunder och leverantörer. Jag är därför väldigt glad att få hälsa DISAB Group välkomna”, fortsätter Jörgen.

OSKAR TASSO KOMP

Kontaktperson

Oskar Tasso

Partner

+46 (0)70-69 60 900 oskar.tasso@weibull.se