Tass AB förvärvar Silver Weibull Sweden AB med dotterbolaget Silver Weibull Production AB

SW

Tass AB förvärvar Silver Weibull

Tass AB har den 31 juli förvärvat Silver Weibull Sweden AB inklusive dotterbolag. Silver Weibull Sweden är ett anrikt bolag i Hässleholm med 100 års historik som designar, tillverkar och säljer sockercentrifuger över hela världen. Dotterbolaget Silver Weibull Production är en mekanisk verkstad specialiserad på mekanisk tillverkning och montering. Tillsammans omsätter bolagen ca 90 mkr med god och stabil lönsamhet och har drygt 30 anställda.

Säljaren av Silver Weibull är Small Cap Partners som arbetar med att förädla medelstora bolag i södra Sverige. ”-Silver Weibull uppfyllde alla våra kriterier för ett intressant bolag och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att utveckla bolaget under 4 års tid men sedan årsskiftet var det tydligt att det var dags för en ny ägare att ta vid”, säger Per Nilsson från Small Cap Partners och avgående ordförande i Silver Weibull.

Tommy Larsson på Tass AB ser framemot att utveckla Silver Weibull vidare långsiktigt, tillsammans med VD:n Jonas Rolandsson och personalen på Silver Weibull.

Weibull M&A var säljarnas rådgivare i processen.

OSKAR TASSO KOMP

Kontaktperson

Oskar Tasso

Partner

+46 (0)70-69 60 900 oskar.tasso@weibull.se