Solstenen i Skåne AB förvärvas av Humana AB

Aktuellt (1)

Solstenen i Skåne AB förvärvas av Humana AB

Weibull M&A var säljarens rådgivare när Humana AB förvärvade 100% av aktierna i Solstenen i Skåne AB som omsätter cirka 50 miljoner kronor.

Humana AB tillträder som ny ägare till Solstenen i Skåne AB med dess fem LARO- mottagningar i Skåne. LARO står för läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende. Charlotte och Peter Gedeon startade Solstenen tillsammans 2014. Solstenen har växt och utvecklats till en marknadsledande aktör inom LARO-verksamhet. Samtliga fem kliniker kommer ingå i Humana Individ- och familjs nya division för Hälso- och sjukvård som lanserades i januari. Verksamheten bedrivs enligt Region Skånes vårdval LARO, där patienten kan välja Solstenen och Humana.

Solstenen erbjuder läkemedelsassisterande behandling vid opioidberoende för patienter som uppfyller kriterierna för LARO-behandling. Företaget är en av Skånes största privata LARO-aktörer och består av fem öppenvårdsmottagningar i Lund, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm och Höör.

’’Vi är mycket glada över att Solstenen som är en ledande aktör inom LARO-verksamhet blir en del av Humana och att vi får möjligheten att utvecklas tillsammans. Solstenen bedriver en verksamhet av hög kvalitet och med en hög kompentens bland medarbetare. Vi har tillsammans ambitionen att vara en aktör som är drivande i utveckling av LARO som vårdform’’, säger Titti Lilja, affärsområdeschef Individ och familj på Humana.

’’Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Humana eftersom våra verksamheter kompletterar varandra och vi har en tydlig samsyn kring arbetssättet med patienten i fokus. Vi ser många spännande utvecklingsmöjligheter för den gemensamma verksamheten som kommer att gagna patienterna’’, säger Peter och Charlotte Gedeon, ägare till Solstenen.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 18 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor.

OSKAR TASSO KOMP

Kontaktperson

Oskar Tasso

Partner

+46 (0)70-69 60 900 oskar.tasso@weibull.se