Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB förvärvas av Storskogen

Ptoton Caretec 730X312 (2)

Stål & Rörmontage i Sölvesborg förvärvas av Storskogen

Weibull M&A var säljarnas rådgivare när Storskogen förvärvade samtliga aktier i Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB (SRMAB). Företaget är en av de ledande aktörerna i Sverige inom tillverkning av cisterner, tryckkärl, avancerade stålkonstruktioner och rostfria broar.

SRMAB erbjuder ett helhetsupplägg innehållandes allt från konstruktion, hållfasthetsberäkning, beredning, kalkyl, tillverkning till montage på plats. Idag har företaget ca 50 anställda och har lång erfarenhet och kompetens inom kvalificerade stålkonstruktioner och svetsning. Säljarna, Ronny och Susanne Södergren, kommer att arbeta vidare i bolaget och Ronny kommer att fortsätta som företagets VD.

Flera stora och prestigefyllda uppdrag har passerat bolagets orderböcker genom åren. Bland annat har SRMAB varit med och gjort stora stålkonstruktioner till Öresundsbron, tillverkat en unik spiraltrappa till köpcentret Emporia i Malmö, tillverkat och konstruerat Europas längsta gång- och cykelbro i form av den prisade Sölvesborgsbron samt norra Europas största krossanläggning för Sandvik/LKAB i Kiruna. Det senaste prestigeuppdraget är att under två år bygga fyra stycken miljövänliga broar i rostfritt Duplexstål, Söderströmsbroarna vid Slussen i Stockholm.

Företaget har satsat mycket och har en unik expertis gällande konstruktion och tillverkning av broar i rostfritt och höghållfast Duplexstål. I jämförelse med de gamla kolstålsbroarna har Duplexstålet lägre underhållskostnader, är bättre för miljön och har en betydligt längre teknisk livslängd på minst 120 år.

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har snabbt växt till en företagsgrupp med en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 19 fristående företag med en samlad omsättning på ca 2 miljarder kronor och totalt ca 800 anställda. Bland Storskogens ägare finns ett antal kapitalstarka privatpersoner med långsiktigt ägarperspektiv.

”Vi har haft en positiv utveckling de senaste åren och är mycket nöjda med att ha funnit en ny och långsiktig ägare i Storskogen. Stål- och Rörmontage är idag redo att ta nästa steg och det finns mycket spännande potential i företaget bland annat genom tilläggsförvärv och inte minst med våra miljövänliga broar i rostfritt Duplexstål”, säger Ronny Södergren VD för Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB.