KeePlastics AB säljs till Teamstyle Europe AB

Kee

KeePlastics AB förvärvas av Teamstyle Europe AB

Weibull M&A var säljarens rådgivare när Teamstyle Europe AB förvärvade Keeplastics AB den förste juli 2022.

Keeplastics är ett nischat och marknadsledande produktbolag som tillverkar spritspåsar samt andra komplementprodukter gjorda utav polymermaterial. Keeplastics grundades 1998 och majoriteten av försäljningen går på export. Bolaget som omsätter drygt 60 miljoner kronor är baserat i Norrköping och har 20 anställda.

Keeplastics kunder består av väletablerade distributörer, agenter och återförsäljare inom primärt storkök och bagerier över hela världen. Slutkunden är till största delen professionella restauranger och bagerier men produkten säljs även med framgång till privatpersoner via detaljhandeln.

-”Vi på Keeplastics är väldigt glada att Teamstyle kommer in som ny ägare och hjälper oss att växla upp bolaget. Ledning och ägare på Teamstyle har väldigt relevant erfarenhet kring försäljning och bolagsbyggande som vi ser fram emot att ta del av”, säger Per-Owe Johansson, VD och delägare.

-”Keeplastics är ett väldigt fint bolag med en otroligt fin produkt och det är inte så ofta man hittar bolag i den här storleken som är världsledande inom sitt segment. Vi ser fram emot att jobba med ledningen på Keeplastics och fortsätta påbörjad tillväxtresa. Vi är väldigt tacksamma att vi fick ta över och utveckla det som grundarna Allan & Gunilla Ejeblad utvecklat tillsammans med all personal”, säger Morgan Ramstedt, VD Teamstyle Europe AB.

Teamstyle Europe AB är ett privatägt investmentbolag med säte i Skåne. De investerar i bolag med goda förutsättningar att utvecklas tillsammans med Teamstyle och där värde kan adderas genom ett aktivt ägande. Teamstyle är en långsiktig ägare och bygger sina bolag över tid med syfte att skapa starka självständiga bolag. Teamstyle:s investeringsfokus är på mindre till medelstora onoterade företag som verkar inom industrisektorn. Vanligtvis företag som utför sin egen utveckling, tillverkning och försäljning av produkter och tjänster samt systemlösningar för industrin.

Ola Weibull Komp

Kontaktperson

Ola Weibull

Partner

+46 (0)76-12 60 307 ola.weibull@weibull.se